Men2B is een acapella mannengroep en staat voor “meant to be”: zowel muzikaal als vriendschappelijk voelt deze formatie alsof het zo moet zijn! 

De groep bestaat uit vier ambitieuze, enthousiaste en gedreven zangers die altijd streven naar het hoogst haalbare. Er wordt hoofdzakelijk in de barbershop- en close harmony- stijl (vierstemmig acapella) gezongen aangevuld met soul, swing- en popsongs, variërend van Frank Sinatra en de Temptations tot en met Elvis Presley en The Beatles.

Men2B is actief sinds 2014 en heeft al op diverse podia mogen staan in zowel binnen- als buitenland, waaronder Duitsland, Zweden en Engeland. De ambities en het harde werken van dit kwartet werden in 2017 beloond met de kampioenstitel: Men2B werd in dat jaar Nederlands kampioen barbershop zingen.

Het internationale podium lonkt voor Men2B: in 2020 willen de heren mee doen aan de internationale barbershop kampioenschappen in de USA. Daarnaast verwacht Men2B in 2019 de release van de eerste, eigen CD.

Peter

Na veel moeite van een collega kwam Peter maar eens een avond kijken bij Whale City Sound om maar van het gezeur af te zijn… Peter kwam binnen en is sindsdien verslaafd aan barbershop.

“Mijn contacten lopen ondertussen al over de hele wereld, muziek uitwisselen en leren van iedereen die zingt is waar ik mij graag mee bezig houdt om mezelf te verbeteren als lead zanger van Men2B.“

Peter begon in 2009 met zingen bij meervoudig Nederlands kampioenskoor Whale City Sound. Daarnaast heeft hij in 2013 een zilveren medaille behaald met mixed kwartet 4Once. Sinds 2016 focust Peter zich alleen nog maar op Men2B waarmee hij zoveel mogelijk wilt optreden. Zijn droom? Ooit meedoen aan de Internationale kampioenschappen in Amerika. 

Martin

Via vrienden kwam Martin in aanraking met acapella muziek bij Whale City Sound. 15 jaar aan barbershopervaring later kan Martin nu zijn ei volledig kwijt bij Men2B.

“Men2B is een groep vrienden met de ambitie het hoogst haalbare te behalen. Bovendien heeft het kwartet een fantastische sound!

Voor Martin betekent muziek veel. Het is een uitlaatklep, het is emotie, lol en vriendschap die hij nog vele jaren hoopt te delen met Men2B.

Martijn

De sound, het enthousiasme en de professionaliteit van acapella zingen, dit moest Martijn ook doen. In 1995 werd Martijn lid van Whale City Sound om vervolgens eerste dirigent te worden van 2003 – 2015.

Muziek maken, beluisteren en spelen is een eerste levensbehoefte. Van piano tot gitaar en zang, Martijn is elke dag bezig met muziek. Dit blijkt ook uit zijn ervaring: top 5 bij de Sweet Adelines als dirigent van The Flying High Singers, 6 keer nationaal kampioen met Whale City Sound en meerdere (inter)nationale medailles met de kwartetten Done Deal en Xperience. 

“Men2B is mooie muziek maken met vrienden, ontspanning, publiek vermaken en raken. Dit allemaal op een zo hoog mogelijk niveau en daarmee (inter)nationaal succes behalen.”

Patrick

Via het cassette bandje van Whale City Sound in de auto van zijn moeder kwam Patrick in contact met barbershop. Nadat hij het hele bandje mee kon zingen kwam hij eens een avond meekijken bij de repetitie. In de 15 jaar die volgde en hij lid was heeft hij zich ontwikkelt van koorzanger tot solozanger om vervolgens door te stomen naar kwartetzanger en assistent- dirigent. Inmiddels ligt de focus volledig op Men2B. 

“Men2B is een unieke vriendengroep waarin ik mezelf kan en mag ontwikkelen. Niet alleen op muzikaal gebied maar ook als persoon. Ik hoop nog vele hoogtepunten mee te mogen maken met Men2B.”