Kwartetleden


Peter van Hamersveld – LeadPeter

“Vanaf het begin ben ik barbershop verslaafd…” 

Na veel moeite van een collega kwam Peter maar eens een avond kijken bij Whale City Sound. Om maar van het gezeur af te zijn… Peter kwam binnen en is sindsdien verslaafd aan barbershop.

“Mijn contacten lopen ondertussen al over de hele wereld, muziek uitwisselen en leren van iedereen die zingt is waar ik mij veelal mee bezig houd in mijn vrije tijd.“

Peter is sinds 2009 lid van meervoudig Nederlands kampioenskoor Whale City Sound en heeft daarnaast in 2013 een zilveren medaille behaald met mixed kwartet 4Once. De komende jaren hoopt Peter met Men2B zoveel mogelijk op te treden en ooit mee te doen aan de internationale kampioenschappen in Amerika.


Martin Havinga – Bass

Martin

“Op naar de top 20 bij de Internationale kampioenschappen in Amerika!”

Via vrienden kwam Martin in aanraking met Whale City Sound, 15 jaar barbershopervaring later kan Martin nu zijn ei kwijt bij Men2B. De ambitie die Martin heeft komt precies overeen met Men2B.

“Men2B is een groep vrienden met de ambitie het hoogst haalbare te behalen. Bovendien heeft het kwartet een fantastische sound!”

Voor Martin betekent muziek veel: “Het is een uitlaatklep, het is emotie, lol en vriendschap.” 


Martijn Hoeksema – Tenor

Martijn

“Bij het horen van de eerste barbershop akkoorden in 1991 bij Whale City Sound was ik ‘hooked’.”

De sound, het enthousiasme en de professionaliteit, dit moest Martijn ook doen. In 1995 werd Martijn lid van Whale City Sound om vervolgens eerste dirigent te worden van 2003 – 2015.

Muziek maken, beluisteren en spelen is een eerste levensbehoefte. Van piano tot gitaar en zang, Martijn is elke dag bezig met muziek. Dit blijkt ook uit zijn ervaring: top 5 bij de Sweet Adelines als dirigent van The Flying High Singers, 6 keer nationaal kampioen met Whale City Sound en meerdere (inter)nationale medailles met de kwartetten Done Deal en Xperience.

“Men2B is mooie muziek maken met vrienden, ontspanning, publiek vermaken en raken. Dit allemaal op een zo hoog mogelijk niveau en daarmee (inter)nationaal succes behalen.”


Patrick Bergers – Baritone

Patrick

“Het idee om het podium te mogen betreden bij de internationale kampioenschappen met deze jongens geeft me nu al kippenvel.”

Via het cassette bandje van Whale City Sound kwam Patrick in contact met barbershop. In de auto bij zijn moeder zong hij het hele bandje mee. Op zijn 10e kwam hij een avond meekijken bij de repetitie van het koor en is daarna niet meer weggegaan. Van koorzanger door ontwikkeld tot solozanger, kwartetzanger en assistent- dirigent. Inmiddels focust Patrick zich volledig op Men2B.

“Bij Men2B kan ik mezelf verder ontwikkelen, mezelf uitdagen en met deze jongens kunnen we hele mooie dingen bereiken zowel nationaal als internationaal.“