Noordwijk, Theater De Muze
18 mei 2019
BALK festival West
Google Maps

Amateurkoren en zanggroepen zijn belangrijke maatschappelijke bindmiddelen. Samen zingen draagt bij aan verbroedering, gemeenschapsgevoel en sociale cohesie. Koren zijn daarom van grote waarde voor de leefbaarheid van de Nederlandse samenleving.

Om de contacten tussen zangers onderling te verbeteren en de kwaliteit van de moderne koorzang naar een hoger plan te tillen, organiseert BALK elk jaar weer interessante workshops en festivals, zowel landelijk als regionaal.

De regionale BALK festivals bieden dicht bij huis een podium voor groepen om zich te presenteren, kennis en ervaring te delen, elkaar te inspireren en samenwerking te stimuleren. Deze festivals hebben zich inmiddels bewezen als zinvolle en inspirerende ontmoetingsdagen voor zangers en zangeressen van zowel koren als zanggroepen.

Ieder groep zingt ten minste twee keer deze dag; één keer in de grote theaterzaal en een keer in de kleine zaal. In beide zalen is een professionele jury aanwezig die de groepen bekijkt en beluistert. Elke groep krijgt een rapport mee met daarin aanbevelingen. 

Men2B is sinds januari lid van BALK en zal vandaag voor het eerste meedoen met een BALK evenement.