Over Men2B

Men2B is ontstaan uit de gelederen van meervoudig Nederlands kampioenskoor Whale City Sound uit Zaanstad. Uit de vriendschap tussen dirigent Martijn, assistent- dirigent Patrick, bass Martin en lead Peter ontstond de muzikale klik, in juni 2014 was de (kick) start van kwartet Men2B een feit. Vanwege de muzikale en persoonlijke klik tussen de heren ontstond het gevoel dat dit “meant to be” moest zijn en dus was de naam Men2B snel bedacht.

Verschillende optredens volgden, o.a. in theater Scagon in Schagen, twee keer tijdens het Midwinterfeest in De Rijp, kerstconcerten van Whale City Sound in Amsterdam en nationale kampioenschappen in Nederland en Zweden. In maart 2015 debuteerde Men2B met een tweede plaats op de Nederlandse kampioenschappen met een score van 75,7%, de hoogste score ooit voor een Nederlands kwartet. Dit persoonlijke record werd verbeterd in Zweden naar 76,9%. Tijdens de Holland Harmony conventie van 2017 werd het beste resultaat behaald. Daar werd Men2B het hoogst beoordeeld en werden zij 1e!

De score is belangrijk onderdeel voor het kwartet aangezien zij zich graag willen meten met de wereldtop binnen barbershop. In de zomer van 2019 wil Men2B gaan debuteren tijdens de Internationale kampioenschappen in Amerika.

Naast het wedstrijdelement treedt Men2B graag op tijdens concerten, evenement, huwelijks- en verjaardagsfeesten. Een zaal voor 1000 man of een intiem woonkamerconcert; het is allemaal mogelijk.