Terugblik 2018

Men2B begon het jaar in Hoofddorp waar de dames van Singing Unlimited hun jubileum vierde. Theater de Meerse was omgebouwd tot gevaarlijke vrouwengevangenis waarin wij de dames in toom moesten zien te houden als gevangenisbewakers. Ondanks dat we ze probeerden te verleiden met ‘My Girl’ lukte het ze toch te ontsnappen. Een mooie show en een opmaat naar nog een gezamenlijke show in december. Daarna volgden een aantal rustige weken zodat Martijn zich kon concentreren op zijn aanstaande vaderschap. In maart werd de eerste “Men2Baby” geboren!

In juni volgde ons volgende optreden in Amstelveen. Inmiddels is de prachtige Urbanuskerk helaas afgebrand, maar wij hebben daar een mooi concert mogen geven samen met o.a. No Borders Show Chorus en internationaal dames kampioenskwatet Bling!

In de zomerstop repeteerde wij hard door voor het drukke najaar wat ons stond te wachten. In september mochten wij een huwelijk voorzien van de muzikale omlijsting. Dit huwelijk vond plaats in de Westerkerk in Amsterdam, een prachtige locatie! Terwijl de bruid de kerk binnenliep zongen wij ‘All You Need is Love’, een klassiek nummer van The Beatles en een aanwinst voor ons repertoire.

Vervolgens mochten wij afreizen naar het zuiden van het land. In Venray deelde we het podium met zeer getalenteerde groepen zoals Het Venray’s mannenkoor, wederom No Borders Show Chorus en het nieuwe mannenkoor Momentum waar Men2B onderdeel van is.

Eind september volgde een zeer inspirerende avond met de Amerikaanse zangcoach Royce Ferguson. In 2017 hebben wij ook al eens met hem samen mogen werken en toen wij hoorde dat hij weer in Nederland was aarzelde wij geen moment om weer een avond met hem te boeken. We gingen verder in op zijn zangtechnieken wat ons als individuele zangers en als kwartet verder vooruit helpt. Uiteindelijk streven wij altijd naar verbetering.

In oktober hadden wij twee succesvolle concerten. Wij waren te gast in Kuddelstaart bij Song of Joy en bij Schermeer Vocaal in Schermerhorn. Twee uitverkochte kerken waar we een groot deel van ons repertoire hebben mogen laten horen.

November was voor ons een maand vol repetities en een volgende coaching met de zeer inspirerende Amerikaanse music judge Joe Cerutti. Met Joe hebben wij gewerkt aan onze muzikaliteit en vooral onze authenticiteit. Wat maakt Men2B uniek en eigen en hoe kunnen we ons onderscheiden? Hier zullen we het komende jaar hard aan gaan werken!

Week 51 was een goed gevulde slotweek van 2018 voor ons met drie concerten. Op zondag waren wij wederom te gast bij de dames van Singing Unlimited die een fantastische show in elkaar hadden gezet. De hoofdpersoon was op zoek naar nieuwe kleding, schoenen en een man. Op het podium stond een groot cadeau waaruit Men2B tevoorschijn kwam! Wederom een fantastische show met een uitverkocht theater de Meerse.

Op vrijdagavond in Limmen waren wij gevraagd een geheel concert te verzorgen. In de sfeervolle en volledige uitverkochte Protestantse kerk brachten wij een zeer groot deel van ons repertoire ten gehorde in twee keer 30 minuten. Met o.a. onze eigen versies van Let it snow en White christmas hopen wij iedereen in de kerstsfeer gebracht te hebben. Tot slot sloten wij dit jaar, net als in 2015, de eer om het Midwinterfeest te mogen afsluiten in de Rijp. Heerlijk om al die enthousiaste mensen weer te hebben gezien in de Grote Kerk. Wij waren in ieder geval volledig in de kerststemming na deze kerstconcerten!

 

Wij hebben genoten van het afgelopen jaar. 2019 staat voor de deur en wij kunnen niet wachten om weer aan de slag te gaan! We zullen hard gaan werken om ons muzikaal te verbeteren en om in maart onze titel te verdedigen tijdens de tweejaarlijkse barbershopkampioenschappen in Veldhoven. Ook bestaat Men2B in 2019 5 jaar en dat mag uiteraard niet zomaar voorbij gaan. De plannen zullen wij delen zodra er meer bekend is!

Er staan al enkele optredens gepland, maar bent u nog opzoek naar een muzikale invulling voor uw bruiloft, verjaardagsfeest of concert neem dan snel contact met ons op via onze website www.men2b.eu of via de mail info@men2b.eu. Wij denken graag mee hoe wij de muzikale invulling kunnen verzorgen!

Wij wensen iedereen een fantastisch en muzikaal 2019!

Martijn, Martin, Patrick & Peter

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>